Fotbalová akademie
středa 21. září. 2016
U15

René Bolf předává zkušenosti mladým baníkovcům

Od letošní sezóny je bývalý vynikající obránce René Bolf patronem baníkovských starších žáků kategorie U15. Zejména naše defenzivní naděje mají v osobě bronzového medailisty z mistrovství Evropy skvělého učitele, jehož cenným radám se vyplatí naslouchat.

Zapojení klubových legend do tréninkového procesu naší mládeže je cesta, kterou se chce Baník vydat. První vlaštovkou je René Bolf, který se stal patronem starších žáků. Čtyřiatřicetinásobný reprezentant se vrací do klubu, kde zažil nejúspěšnější roky své bohaté fotbalové kariéry.

„S touto myšlenkou mě oslovil sportovní manažer mládeže Petr Mašlej. Mile mě tím překvapil, ani jsem se nemusel rozmýšlet a přivítal jsem ji. Jestliže mám nějaké zkušenosti a můžu je předat, jsem jenom rád, když si z nich kluci něco vezmou. Baník mi strašně pomohl a svým způsobem jsem jeho dlužníkem,“ pravil René Bolf.

Co všechno obnáší role patrona? „Trenérům vypomáhám s tréninkem, aktivně se do něj zapojuji. Věnuji se především obráncům, s kluky sdílím své postřehy, vysvětluji jim, jak se zachovat v určitých situacích. Věřím, že si jim to něco dá,“ vysvětlil mistr ligy s Baníkem z roku 2004.

Současná „patnáctka“, kterou tvoří mladí baníkovci ročníku narození 2002, má podle slavného obránce velkou perspektivu. „Když je člověk vidí na tréninku, hned si všimne, že jsou tam strašně šikovní a nadějní fotbalisté. Kluci mají před sebou velkou budoucnost, ale čeká je ještě dlouhá cesta, nesmí zpychnout,“ upozornil Bolf, který nevylučuje, že se v budoucnu vydá na trenérskou dráhu. „Teď se pomaličku rozkoukávám, uvidíme časem, jestli mě trenéřina zaujme,“ uzavřel rodák z Valašského Meziříčí.