Fotbalová akademie
sobota 23. července. 2016
U15

Patnáctka v přípravě porazila Žilinu

Starší žáci Baníku Ostrava U15 završili soustředění kvalitním utkáním proti Žilině, kterou hostili v pátek dopoledne na Šoupalce. Utkání skončilo vítězstvím Baníku 4:3. Čtrnáctka naopak prohrála 1:4.

FC Baník Ostrava U15 – MŠK Žilina U15 4:3 (2:1)

Branky Baníku: Kaniok, Knedla, Miškařík, Tamajka

Sestava Baníku: Bega – Zouhar (36. Němčík, 55. Zouhar), Rakovcij (36. Holaň), Stoklásek (36. Michálek), Sotorník (36. Klečka) – Knedla (36. Duda, 55. Knedla), Tamajka (36. Bystřičan), Harušťák (36. Říha) – Konečný (36. Hrušovský), Kaniok (36. Barkov), Wojatschke (36. Miškařík)

Hodnocení trenéra Tomáše Hejduška: „Utkání se Žilinou bylo vrcholem náročného soustředění. Do utkání jsme postavili dvě sestavy, které se v poločase prostřídaly. Byl to zápas dvou rozdílných poločasů, v tom prvním jsme jasně dominovali a soupeře přehrávali ve všech činnostech, chyběla tomu pouze lepší koncovka. Do druhého poločasu nastoupili kluci šikovní, ale biologicky méně vyspělí a tady už jsme tahali za kratší konec. Zápas měl vysoké tempo i kvalitu a plně splnil naše očekávání. Vzhledem k tomu, že Žilina je slovenský top tým, ukázalo nám to, jakou máme sílu a tomu budou odpovídat i naše ambice v sezoně.“

FC Baník Ostrava U14 - MŠK Žilina U14 1:4 (0:2)

Branka Baníku: Vraj

Sestava Baníku: Prokel (25. Fabisz, 50. Hatoň) - Sikora (35. Štvrtňa), Dedek, Piecha, Figel - Temel, Žák, Gaži (35. Balavajder) - Juchelka (35. Lančarič), Vraj, Nevřela

Hodnocení trenéra Martina Šubrta: "Úvodní týden přípravného období jsme zakončili utkáním s velmi kvalitním soupeřem ze Žiliny. Samotný duel byl ve znamení převahy soupeře, naše hra byla nepřesná a pomalá, čímž jsme se dostávali pod tlak. Objevily se i zajímavé momenty v naší hře, ovšem je před námi hodně práce k zvládnutí i těch nejzákladnějších činností ve hře na velké hřiště. "