Fotbalová akademie
Předevčírem
Obecné

Baník přichází s pomocí

Baník Ostrava podává pomocnou ruku lidem a subjektům postiženým katastrofálními záplavami. Klub shromažďuje finanční i materiální podporu, navíc připravuje i aktivní pomoc jak některým fotbalovým klubům, tak také zasaženým městským lokalitám při likvidaci následků řádění vodního živlu.

Baníku se povodeň, která zasáhla celou republiku, a zvláště silně Ostravsko, naštěstí vyhnula, klub v této souvislosti nemusí řešit žádnou zásadní újmu. To však neznamená, že zůstává ke škodám, které nyní nejen Ostravané sčítají, lhostejný.

Klub se rozhodl prostřednictvím svého Nadačního fondu a sbírky mezi hráči a zaměstnanci shromáždit finanční částku, kterou poskytne na pomoc postiženým katastrofou. Jednou z pravděpodobných variant využití této sumy je nákup potravin a jejich následné poskytnutí potravinovým bankám.

Baník rovněž oslovil krajský fotbalový svaz a napřímo také některé regionální fotbalové kluby s nabídkou ať už materiální pomoci, nebo přímé účasti při odstraňování následků škod způsobených povodněmi. Některé z klubů se rozhodly tuto nabídku využít.

Někteří členové týmů U16 a U17 budou navíc ve středu a ve čtvrtek aktivně pomáhat při odstraňování následků ničivé katastrofy v postižených lokalitách Ostravy – Svinova a okolí, další týmy jsou připraveny.

Baník touto cestou vyzývá dobrovolníky, kteří se chtějí na odstraňování škod v postižených lokalitách svou prací také podílet, ať se obrátí na fanouškovské sdružení Baník Baníku, které tuto aktivitu organizuje.

Finanční pomoc:
Libovolnou částku můžete zaslat na transparentní účet spolku Baník Baníku, do zprávy pro příjemce prosím uveďte "POVODEŇ":
2500238911 / 2010

Více info: https://www.facebook.com/photo?fbid=92819549268104...