Fotbalová akademie
pondělí 22. července. 2024
U16

Šestnáctka si připsala výhru a prohru

Na soustředění v Čeladné sehrála dva přípravné duely šestnáctka. V sobotním zápase proti Žilině neuspěla, když po poločasové remíze slovenský celek odskočil a zvítězil. V nedělním utkání proti sedmnáctce Sparty Brno si naopak vedla velmi dobře a vysoko zvítězila.

FC Baník Ostrava U16 - MŠK Žilina U16 1:5 (1:1)

branka Baníku: Babilon.

sestava: Hořínek - Kilian, Hlavatý, Mechl, Ručka (70. Mezei), Čarnoky, Palčík, Babilon, Lukeš, Török, Habovský

Hodnocení trenéra Martina Špičky, Filipa Smékala a Martina Folty: První zápas v rámci soustředění na Čeladné jsme sehráli proti kvalitnímu soupeři. Žilina se dostala do vedení, které ovšem trvalo krátce. Za čtyři minuty bylo po pěkné akci srovnáno. V dalším průběhu prvního poločasu branka nepadla, přičemž se hrál fotbal s šancemi na obou stranách. Ve druhém poločase jsme inkasovali dva slepené góly po chybách a Žilina byla na koni. Do zápasu jsme šli i s cílem kondičního charakteru a zápas odehráli kluci vyjma jednoho vynuceného střídaní celých devadesát minut, což proti čerstvým hráčům hostů bylo později znát. V každém případě hlavně za první poločas můžeme být spokojeni, bylo tam vidět hodně dobrých věcí, které pilujeme na trénincích.


FC Baník Ostrava U16 - Sparta Brno U17 9:1 (3:0)

branka Baníku: 3x Schikora, 2x Mezei, 2x Dorazil, Antonín, Benýšek

sestava: Doležal - Rataj, Holek, Schulla, Mikulenka, Dorazil, Kuder, Benýšek, Mezei, Antonín, Schikora

Hodnocení trenéra Martina Špičky, Filipa Smékala a Martina Folty: V neděli jsme sehráli druhý zápas proti Spartě Brno. Do utkání nastoupila druhá jedenáctka, která za velkého vedra rovněž absolvovala plných devadesát minut. Vstup do samotného zápasu nám vyšel skvěle a Schikora během několika minut dovršil hattrick. V dalším průběhu první půle i přes množství šancí branka nepadla. Brněnští trenéři do druhého poločasu vyslali novou jedenáctku a ta dokázala záhy snížit. Ovšem hned za minutu po skvělé akci byl výsledek opět o tři branky. V dalším průběhu jsme přidali další góly a zaslouženě zvítězili. I dnešní sestava ukázala spoustu povedených a nacvičených akcí. V každém případě jedeme dále, v sobotu hrajeme s Ružomberokem a chceme být zase lepší.