Fotbalová akademie
pondělí 22. července. 2024
U19

Devatenáctka sehrála opět dva zápasy

Opět dva duely sehrála devatenáctka o víkendu. Tentokráte ale neuspěla v ani jednom případě, když se slovenskou Žilinou prohrála o jednu branku. Ve druhém zápase sahala po vítězství, ovšem muži Háje ve Slezsku byli proti a tři minuty před koncem srovnali na konečných 3:3. Nyní se již plně soustředí na Zlatý kahan, který startuje již v úterý duelem proti Slovanu Bratislava, a to od 18:00 v Koblově.

MŠK Žilina U19 - FC Baník Ostrava U19 2:1 (1:0)

branka Baníku: Kowalczyk

sestava: 1. poločas: Vodička - Řeháček, Musil, Biakolo, Zástřešek, Frýdl, Staněk, Malý, Drozd, Glamoš, Pira

sestava 2. poločas: Moučka - Švrček, Raběčný, Musil (75. Biakolo), Kowalczyk, Frýdl (65. Staněk), Horniak, John, Vlna, Lores, Nnaji

hodnocení trenéra Roberta Pištěka, Marka Smrčky, Aleše Mooce a Davida Nogy: Velice přínosné porovnání síly s TOP slovenským týmem. Na hřišti proběhly dva naprosto rozdílné poločasy. V prvním měl sice soupěř na kopačkách míč více než my, ale my byli daleko více nebezpeční. Dařila se nám předfinální část, chodili jsme do rychlých protiútoků a vypracovali jsme si tři stoprocentní šance, bohužel jsme žádnou nevyužili. Soupeř udeřil po protiútoku na konci poločasu. Druhý poločas musíme uznat, že byl soupeř lepší na míči i pohyblivější. Vypracoval si několik šancí, ale proměnil jedinou. My jsme snížili z rohu a mohli jsme hned po dalším rohu urvat i remízu. Zápas nám ukázal, kde máme rezervy a ukázal nám, kteří hráři aktuálně mají na TOP úroveň a kteří ne.

Háj ve Slezsku muži - FC Baník Ostrava U19 3:3 (2:3)

branky Baníku: 3x Dvořáček

sestava: Bitta - Pinkas (67. Doležel), Mechl, Kulyk, Imrich (46. Němčík), Graclík (67. Holek), Dvořáček (46. Matušinský), Holek (46. Prepsl), Hanák (46. Billy), Kyselý (67. Dvořáček), Doležel (46. Hrnčárek)

hodnocení trenéra Roberta Pištěka, Marka Smrčky, Aleše Mooce a Davida Nogy: Zápas proti mužům Háje ve Slezsku jsme nezačali vůbec dobře. Zápas neměl požadované tempo a bylo v něm hodně ztrát. Soupeř byl velice dobře organizovaný a my jsme se naší pomalou hrou do nich nemohli dostat. Od 30. minuty jsme už předvedli zlepšený výkon, který jsme přenesli i do druhé půle. Bohužel za stavu 3:2 jsme neproměnili hned několik šancí a utkání tak definitvně nerozhodli. V závěru jsme inkasovali po standardní situaci. Pro většinu kluků to byla první zkušenost s mužským fotbalem, která je do budoucna velice prospěšná.