Fotbalová akademie
pondělí 15. července. 2024
U19

Devatenáctka zvládla oba zápasy

Na soustředění v Čeladné se devatenáctka představila v sobotu proti Podbrezové a v neděli proti třetiligové Hlubině. Oba zápasy výsledkově zvládla, když v obou zápasech musela otáčet nepříznivý vývoj. Do utkání nastoupili všichni hráči, takže to splnilo účel.

FC Baník Ostrava U19 - TJ Unie Hlubina muži 4:3

branky Baníku: 3x Drozd, Vlna

sestava: 1. poločas: Moučka, Švrček, Raběčný, Kulyk, Řeháček, Frýdl, Vlna, Lores, Kyselý, Nináč, Pira

sestava 2. poločas: Vodička, Imrich, Raběčný, Kulyk (70. Mechl), Kowalczyk, Horniak, Staněk, Glamoš, John, Dvořáček, Drozd

hodnocení trenéra Roberta Pištěka, Marka Smrčky, Aleše Mooce a Davida Nogy: Na startu přípravy jsme odehráli velice slušný zápas proti týmu, který se představí nově v MSFL. První poločas byl v naší režii, diktovali jsme tempo hry. Obdrželi jsme laciný gól, na který jsme ale rychle odpověděli. Druhý poločas jsme poslali do hry devět nových hráčů. 15 minut jsme se hledali a dvakrát inkasovali. Jsem rád, že se projevil charakter a stav utkání jsme otočili na konečných 4:3. Závěr zápasu patřil jednoznačně našim klukům.

FC Baník Ostrava U19 - Železiarne Podbrezová U19 4:3

branky Baníku: Matušinský, Šimko, Mechl, Prepsl

sestava: Bitta (46. Slowikovski)- Pinkas (46. Mechl), Zástřešek, Míček, Němčík (67. Pinkas) - Prepsl (30. Holek), Graclík (60. Prepsl) - Šimko (60. Matušinský), Nnaji (46. Michlík), Matušinský (30. Malý)- Hanák (46. Billy)

hodnocení trenéra Roberta Pištěka, Marka Smrčky, Aleše Mooce a Davida Nogy: V zápase jsme zkoušeli nové hráče a na předvedené hře to bylo znát. Podbrezová byla organizovanější a v úvodu utkání agresivnější. My jsme v první půli byli efektivnější a vstřelili dvě branky. V závěru jsme inkasovali po rohovém kopu. Do druhé půle jsme obměnili sestavu a opět nám trvalo než jsme se dosatli do tempa. Soupeř se hnal za vyrovnáním a dvakrát se mu to i podařilo. Vždycky jsme však dokázali zareagovat a odskočilii do vedení. Chválíme kluky za touhu utkání zvádnout a vyhrát až do poslední minuty.