Fotbalová akademie
středa 05. června. 2024
U14

Triumf čtrnáctky v Kroměříži

Během uplynulého víkendu se zúčastnila čtrnáctka silně obsazeného mezinárodního turnaje v Kroměříži. Během tří dnů sehráli ostravští celkem sedm zápasů, ve kterých pouze jednou remizovali, zbylých šest duelů vyhráli a po zásluze se radovali z celkového triumfu. Velká gratulace a hodně dalších sil do bojů o titul v žákovské lize.

Hodnocení turnaje od trenérů Roberta Blaška a Aleše Neuwirtha: Turnaje se zúčastnilo 24 týmů, které byly rozděleny do 4 skupin. Hlavně slovenské týmy Slovan Bratislava, Trenčín a Trnava ukazovaly po celou dobu turnaje obrovskou kvalitu. Ve čtvrtfinále se objevily hned 4 slovenské týmy (Slovan Bratislava, Trnava, Trenčín a Košice), z české strany jim konkurovalo kvarteto FC Baník Ostrava, Sparta Praha, Viktoria Plzeň a Slovan Liberec. O velké konkurenci svědčí i fakt že do čtvrtfinále se neprobojovaly značky jako 1. FC Slovácko, Sigma Olomouc, Zbrojovka Brno či Zaglebie Sosnowiec. My jsme svou skupinu ovládli a se skóre 13:6 postoupili ze skupiny z prvního místa. Ve čtvrtfinále nás čekal Slovan Liberec. Severočeši se v utkání ujali vedení, nicméně kluci utkání otočili a zaslouženě po výsledku 4:1 postoupili do semifinále. V tom jsme narazili na silnou pražskou Spartu, kterou jsme po výborném výkonu přehráli 4:2 a postoupili do finále. V tom na kluky čekal asi nejtěžší soupeř, a to Slovan Bratislava, který kromě nejlepšího střelce turnaje disponoval výbornou kvalitou a vyspělostí. Utkání nabídlo parádní podívanou, a to i přesto že už měli hráči za sebou 7 utkání po 40 minutách. I přes úvodní tlak našich svěřenců šel do vedení Slovan. Ve druhé půli však mladí baníkovci ukázali srdce a také kvalitu a došli si pro zasloužený titul, který následně mohli oslavit s početnou skupinou fanoušků z řad rodičů. Kluci po celou dobu turnaje předváděli dobré výkony a zaslouží pochvalu za vzornou reprezentaci klubu nejen na hřišti. Vzhledem k tomu, že si odvezli kromě poháru pro vítěze i pohár putovní, musí za rok na tento turnaj přijet další kategorie Baníku. Organizátorům turnaje a všem co se o akci starali patří za FCB velké poděkování za skvělou organizaci po celé 3 dny turnaje.

Baník Ostrava reprezentovali: Fryčák Petr, Růčka Filip, Mičulka Tadeáš, Frydrych Jan, Charitonidis Tomáš,Trojek Sebastian, Sněhota Patrik, Niedoba Patrik, Serafin Tobiáš, Václavík Robin, Frýdl Matyáš, Míček Matěj, Dunaj Daniel, Krayzel Matyáš, Výtisk Marek, Zedník Vojtěch, Chromec Adam, Ulik Alexander, Podešva Vít, Helštýn Samuel


Skupina:

AS Trenčín U14 - FC Baník Ostrava 1:2 - branky Baníku: 2x Frýdl

FC Zlín - FC Baník Ostrava U14 0:2 - branky Baníku: Míček, Frýdl

FK Mladá Boleslav U14 - FC Baník Ostrava U14 2:3 - branky Baníku: Krayzel, Serafín, Frýdl

1. SC Znojmo U14 - FC Baník Ostrava U14 0:3 - branky Baníku: Výtisk, Charitonidis, Frýdl

Hamšík Academy U14 - FC Baník Ostrava U14 3:3 - branky Baníku: Krayzel, Charitonidis, Frydrych

Čtvrtfinále:

FC Slovan Liberec U14 - FC Baník Ostrava U14 1:4 - branky Baníku: 3x Frýdl, Dunaj

Semifinále:

AC Sparta Praha U14 - FC Baník Ostrava U14 2:4 - branky Baníku: 2x Míček, Frýdl, Výtisk

Finále:

ŠK Slovan Bratislava U14 - FC Baník Ostrava 1:2 - branky Baníku: Serafín, Dunaj