Fotbalová akademie
pondělí 12. února. 2024
U17

Sedmnáctka otočila proti Žilině

Kvalitní zápas byl k vidění na Vistě, kde se utkala sedmnáctka Baníku se slovenskou Žilinou. Ta přežila úvodní velkou šanci domácích a po chybě využila samostatný únik na brankáře kličkou do strany. Domácí hráči do pauzy zaslouženě vyrovnali, hned čtyřikrát zazvonila branková konstrukce Žiliny. Po přestávce již nebylo tolik příležitostí jako v úvodním dějství, ale Hanák nakonec propálil po pěkné individuální akci Pinkase vše a poslal domácí do vedení. V samotném závěru mohli hosté srovnat nebo domácí celek navýšit, branka již však nepadla.

FC Baník Ostrava U17 - MŠK Žilina U17 2:1 (1:1)

branky: 37. Jadrníček, 67. Hanák - 5.

sestava: Bitta - Šopík, Kulyk, Mechl, Pinkas - Jadrníček, Graclík - Doležel (67. Škrkoň), Zajac (51. Ďurina), Binar (82. Doležel) - Škrkoň (51. Hanák)

hodnocení trenéra Aleše Mooce a Martina Folty: Kvalitní zápas s šancemi na obou stranách. My jsme hned po dvou minutách nastřelili břevno a soupeř svou šanci po naší chybě proměnil. Žilina dále hrozila z rychlých protiútoků po naších chybách. My jsme si vytvořili převahu a hodně standardních situací. Z jedné z nich jsme skóre srovnali. Druhý poločas už byl vyrovnanější. Po hezké akci jsme se dostali do vedení. Soupeř potom převzal iniciativu a snažil se výsledek srovat. Vytvořil si i dvě solidní šance, které však neproměnil. Jsme rádi, že jsme utkání dovedli do vítězného konce.