Fotbalová akademie
čtvrtek 27. dubna. 2023
U15

Turnaj 4 zemí navštíví Lukas Podolski!

Bývalý útočník německé fotbalové reprezentace, mistr světa z roku 2014 Lukas Podolski navštíví Turnaj 4 zemí. Někdejší forvard Bayernu, Arsenalu, 1. FC Köln a dalších předních klubů, jenž nyní hájí barvy Górniku Zabrze, se v sobotu přijede podívat na utkání žáků Górniku Zabrze - 1. FC Köln, které má výkop v 15 hodin na hřišti v areálu ZŠ Šoupala.

Rodák z polských Gliwic, jenž za německou reprezentaci odehrál 130 utkání, vstřelil v nich 49 gólů a v roce 2014 byl u toho, když Němci v Brazílii vybojovali svůj čtvrtý titul mistrů světa, v minulosti působil v 1.FC Köln a nyní hájí barvy Górniku Zabrze. Má tedy k oběma klubům, jejichž žákovské týmy se v sobotu v Porubě v rámci Turnaje 4 zemí střetnou, velmi blízko. Hlavním důvodem, proč přijal pozvání Akademie Baníku Ostrava, je ovšem skutečnost, že jeho syn Louis Podolski nyní hraje za starší žáky Górniku a na turnaji se také představí.

"Navíc i syn Lukase Podolského kopal stejně jako jeho táta také za 1. FC Köln, takže má stejně jako jeho otec vztah k oběma klubům. Tak se zrodila myšlenka Lukase Podolského na turnaj pozvat. Velice si vážíme toho, že naše pozvání přijal a do Ostravy turnaj přicestuje," uvedl Roman Holiš, předseda Akademie Baníku Ostrava.

Turnaj 4 zemí se v Ostravě koná ve dnech od 28. do 30. dubna a bližší informace o něm naleznete zde.