Fotbalová akademie
pondělí 30. ledna. 2023
U19/B

Osmnáctka zdolala muže Valašského Meziříčí

I druhý zápas turnaje v Novém Jičíně osmnáctka zvládla. Po minulém vítězství nad muži Hranic nyní narazila na divizní Valmez. Ten se hned po čtyřiceti vteřinách ujal vedení. Baníkovci se ovšem nesložili a měli více ze hry i šance. Ujala se až ta po necelé půlhodině, nicméně soupeř z rozehrávky opět odskočil. Po pauze ostravští skórovali třikrát po sobě a připasli si tak druhou výhru do tabulky tohoto turnaje.

TJ Valašské Meziříčí muži - FC Baník Ostrava U18 3:5 (2:1)

branky: 1., 30. a 82. - 29. Tarasenko, 51. Kedroň, 65. Havran, 71. Raběčný, 89. Ivan

sestava: Matěj (46. Keller) - Raběčný, Harušťák, Gotsiridze, Frébort - Maloň (70. Janál), Vlad (60. Lacina) - Šmíd (46. Ivan), Tarasenko (75. Vlad), Havran (75. Šmíd) - Kedroň

Hodnocení trenéra Václava Stráníka a Martina Folty: Vstup do utkání se nám hrubě nepovedl, kdy jsme inkasovali již v 1.minutě po sledu několika individuálních taktických chyb. Od té doby jsme měli utkání ve své moci a soupeře jsme přehrávali a drželi na jeho polovině až do závěrečného hvizdu. Naši aktivitou jsme si vypracovali ve 14. minutě šanci, která skončila na tyči. V 29. minutě jsme se už dočkali, kdy jsme srovnali po hezké akci na 1:1. Bohužel opět naše nekoncentrovanost nás hned z rozehry potrestala a soupeř po totožné akci zvýšil na 2:1. Stalé jsme pokračovali aktivně a mohli jsme srovnat před půlí, ale střela ze střední vzdálenosti skončila na břevně. V druhé půli jsme soupeře mačkali a po zásluze stav otočili. Utkání nám ukázalo, že v dospělém fotbale se každá chyba a nekoncentrovanost trestá. Dobrá škola pro kluky.