Fotbalová akademie
úterý 24. ledna. 2023
U19

Devatenáctka v Norimberku prohrála

V německém Norimberku se představila baníkovská devatenáctka. I pod dohledem legendy Baníku Tomáše Galáska podali ostravští dobrý výkon. Po bezbrankovém poločase se podařilo domácímu celku záhy skórovat, bohužel i přes několik šancí Norimberk udržel čisté konto a zvítězil.

1.FC Norimberk U19 - FC Baník Ostrava U19 1:0 (0:0)

branka: 56. Theo Afework

sestava: Kubný - Sirotek, Musil (39. Gotsiridze), Remiáš, Jiříček - Pantok (74. Kowalczyk), Zelenka - Koutný (61. Badošek), Diviš, Slipchenko (61. Krejčí) - Kedroň (61. Frolek)

Hodnocení trenéra Marcela Frajta, Patrika Rataje a Radima Kováře: Z naší strany velmi dobrý poločas jak do ofenzívy tak i do defenzívy. Bohužel jsme nedokázali proměnit ani jednu šanci, kterých jsme si vytvořili dostatek. V druhé půli jsme už na výkon z prvního poločasu nenavázali. Soupeř šel brzy do vedení, tím pádem jsme museli být aktivnější ve vysokém napadání, a to nám dělalo potíže. Otevírali jsme okénka do obrany a soupeř nám z toho rychle kolmo vyjížděl. Z naší strany to bylo postupem času více upracované a do šancí jsme se dostávali těžko. Škoda neproměněného úniku a pár náznaků ke konci utkání. Z utkání si bereme spoustu pozitivních věcí i poznatky, na kterých je potřeba pracovat. Děkujeme FCB za možnost této konfrontace.