Fotbalová akademie
neděle 23. srpna. 2020
U10 - Bazaly

Víkend s Baníkem v Chebu

Mladí Baníkovci z Bazalů U10 vyrazili do Chebu, kde se uskutečnil "Víkend s Baníkem."

Vít Janda, trenér FK Hvězda Cheb a zároveň aktivní fanoušek Baníku, zorganizoval pro naše hráče skvělý víkendový zážitek nazvaný "Víkend s Baníkem." Baník ví, že Cheb je největším fanklubem v Čechách, proto neotálel ani vteřinu a pozvání přijal. Hráči U10 z Bazalů tak v pátek vyrazili vlakem z Ostravy do Chebu, kde už je vítal trenér Víťa Janda s Václavem Sýkorou a Pavlem Šantorem, kteří klukům darovali šály klubu FK Hvězda Cheb. Po ubytování a obědu kluci absolvovali tréninkovou jednotku s trenéry z Chebu, hráči Chebu si poté naopak vyzkoušeli trénink pod vedením trenérů Baníku - Michala Chudíka a Františka Imricha. "Po povedených a intenzivních trénincích jsme měli možnost zhlédnout trénink mužů, při kterém jsme zavzpomínali také na Ivo Schmuckera, Luďka Mikloška a Petra Samce. Večer jsme si pak s trenéry předávali vzájemné zkušenosti," zhodnotil páteční program trenér Chudík.

V sobotu i přes nepřízeň počasí čekal hráče miniturnaj v obsazení FC Baník Ostrava, FK Hvězda Cheb, TJ Jiskra AŠ a Baník Sokolov. "Nepřízeň počasí nás rozhodně od fotbalu neodradila, byly vidět skvělé fotbalové momenty. Kluci měli také radost i z fandění Chebské brigády, která dětem vytvořila doslova ligovou atmosféru. Skvěle se k nám zachoval také fanoušek, který hráčům vypral po utkání špinavé dresy," pochvaloval si vzájemnou spolupráci trenér Imrich. 

Hráče čekaly také mimo fotbalové aktivity, jako prohlídka města Chebu a Chebského hradu, nebo návštěva bazénu ve Františkových Lázních. V neděli ještě kluci sehráli závěrečné utkání s FK Hvězda Cheb a po obědě vyrazili směr Ostrava.

Děkujeme Víťovi Jandovi za skvělý víkend a věříme, že tato akce nebyla poslední.