Fotbalová akademie
středa 19. srpna. 2020
U13

Třináctka ovládla turnaj v Modřicích

Skvělého výsledku dosáhla třináctka na turnaji v Modřicích na Memoriálu Josefa Šurala. Po tři dny nepoznala hořkost porážky a když zvládla penaltové rozstřely v semifinále i finále, zaslouženě mohla slavit. Cenu pro nejužitečnějšího hráče turnaje navíc získal Vít Škrkoň. Gratulujeme!!!

výsledky základní skupiny: 

FCB - Sparta Praha 3:1, branky Baníku - Škrkoň 2, Šmiga

FCB - Boskovice 10:0, branky Baníku - Šmiga 3, Javorský 2, Hrnčárek, Masopust, Návrat, Růža, Škrkoň

FCB - Modřice 2:0, branky Baníku - Škrkoň, Javorský

FCB - Svratka Brno 11:2, branky Baníku - Javorský 3, Škrkoň 2, Šmiga, Škubala, Wozniak, Halfar, Růža, Masopust

play off - čtvrtfinále: 

FCB -Svratka U14 5:1, branky Baníku - Šmiga 2, Škrkoň, Škubala, Halfar

semifinále:

FCB - Sigma Olomouc 1:1, 3:1 na p.k.,  branka Baníku: Růža

finále: 

FCB - Slavia Praha 1:1, 3:1 na p.k., branka Baníku: Škrkoň

sestava FCB: Bitta, Vidlář - Richter, Bartošic, Wozniak, Škubala, Sukaný, Návrat - Kundrát, Ledvinka, Halfar - Škrkoň, Růža, Masopust, Hrnčárek, Javorský, Mácha - Šmiga


Hodnocení trenéra Michala Kováře a Marka Škrocha: Od pátku do neděle jsme se zúčastnili Memoriálu Josefa Šurala v Modřicích. Kluci za tři dny nepocítili pocit porážky. Ve skupině jsme porazili všechny soupeře včetně Sparty Praha. Kluci v tomto utkáni byli jednoznačně lepší a zaslouženě jsme vyhráli. Ve čtvrtfinále jsme se hladce vypořádali s o rok staršími kluky ze Svratky Brno. Semifinále jsme vyhráli po penaltovém souboji nad Sigmou Olomouc. V tomhle utkáni jsme celý zápas prohrávali a podařilo se nám vyrovnat ke konci, po krásné kombinační akci. Vyrovnáni bylo zasloužené, protože jsme neustále chtěli hrát a soupeř nás zlobil pouze z brejku. V penaltovém souboji jsme byli šťastnějším týmem a ve finále nás čekala Slávie Praha. Musíme přiznat, že tohle utkání měla převážně navrch Slávie a po základní hrací době utkání skončilo znovu remízou. Následovaly pokutové kopy, které jsme ovládly. Cenu Josefa Šurala pro nejužitnějšího hráče turnaje si odnesl náš Vít Škrkoň. Kluci celý turnaj předváděli krásné individuální a kombinační akce. Zaslouží si celý tým velkou pochvalu a turnaj vyhráli zaslouženě.