Fotbalová akademie
neděle 15. dubna. 2018
U10

Pro přípravku byl turnaj v Berlíně obrovským zážitkem

Baníkovská přípravka do deseti let se nedávno zúčastnila turnaje v Berlíně, který pořádal klub Hertha Zehlendorf, partnerský klub Herthy Berlín. A podle trenérů Tomáše Kaventy a Davida Richtera mladí baníkovci turnaj neuvěřitelně prožívali.

„Všiml jsem si, že před turnajem byli někteří kluci docela nervózní. Na druhou stranu, když jsme dali gól, tak ta radost byla neuvěřitelná. Takovou jsem ještě v běžných zápasech neviděl. Zápas od zápasu jsme předváděli stále kvalitnější výkony, po posledním zápase kluci prohlásili, že chtějí hrát ještě druhé kolo, že už by všechny porazili.“ uvedl jeden z trenérů baníkovské přípravky Tomáš Kaventa.

Baníkovci jeden ze šesti zápasů vyhráli, jeden remizovali a další čtyři prohráli. „Výsledky nejsou pro nás tak důležité. Samozřejmě chceme vyhrávat, ale prvořadá je radost ze hry zlepšování jak individuálních kvalit, tak i týmové souhry,“ pokračoval Kaventa. „Jsme moc vděční za to, že jsme mohli turnaj v Berlíně hrát. Myslím, že to byla pro desetileté kluky zatím největší akce, jaké se kdy zúčastnili.“

S hráči cestovali do Berlína i někteří z rodičů a vytvořili přípravce skvělou atmosféru. „Rodiče je potřeba pochválit za atmosféru, kterou klukům na turnaji vytvořili. Myslím, že to bylo pro kluky celkově hodně přínosné měření kvalit,“ doplnil k turnaji na předměstí Berlína Tomáš Kaventa.

Už v tomto týdnu odjíždí tým do 10 let na další turnaj do Chorvatska, kde bude hrát od čtvrtka do neděle. Pak na začátku května sehraje dvoudenní turnaj v Petřkovicích, následovat bude turnaj v Uherském Hradišti a pak v Žiaru nad Hronom.